Categories

Τούρτα ανανά



ΥΛΙΚΑ
1 δόση παντεσπάνι βασική συνταγή *
1 μεγάλο κουτί κονσέρβα κομπόστα ανανά
1 λίτρο γάλα
1 ½ φακελάκι άνθος αραβοσίτου
1 κ.σ. γεμάτη κορν φλάουρ
1 κρέμα γάλακτος χτυπημένη σαντιγύ με άχνη και  1 βανίλια

Παντεσπάνι βασική συνταγή
Υλικά
1 ποτήρι άχνη γεμάτο
1 ποτήρι αλεύρι όχι γεμάτο (1 δάχτυλο λιγότερο) κοσκινισμένο
1 μπέικιν
6 αυγά

Χτυπάμε τους κρόκους με άχνη μέχρι να ασπρίσουν. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν. Τέλος ανακατεύουμε απαλά με κουτάλι τα ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα. Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί (26 cm διάμετρος) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20’-25’ στους 200 βαθμούς.
(Για να πετύχει το φούσκωμα ψήνουμε πάντα σε φούρνο πάνω-κάτω)
Αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε τρία ίσα μέρη

Σιρόπι για το παντεσπάνι
Υλικά
2/3 φλυτζάνας νερό
3 κ.σ. ζάχαρη
1 φλυτζανάκι του καφέ λικέρ

Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 3’, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το λικέρ. αφήνουμε να κρυώσει.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στραγγίζουμε την κομπόστα. Κρατάμε 3 κομμάτια φρούτου για γαρνίρισμα  και τα υπόλοιπα τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Δένουμε το σιρόπι της κομπόστας με το κορν φλάουρ και ρίχνουμε τέλος τα ψιλοκομμένα φρούτα.
Φτιάχνουμε κρέμα με το άνθος αραβοσίτου και το γάλα και αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας συνέχεια για να μην πιάσει κρούστα.
Κόβουμε το παντεσπάνι σε τρία μέρη και στρώνουμε ως εξής:
Μία στρώση παντεσπάνι, σιρόπι, μία δόση κομπόστα, 1 δόση κρέμα, 2η στρώση παντεσπάνι, σιρόπι, 2η δόση κομπόστα, 2η δόση κρέμα, 3η στρώση παντεσπάνι, σιρόπι, 3η δόση κομπόστα, 3η λεπτή δόση κρέμα. Από πάνω καλύπτουμε με σαντιγύ και γαρνίρουμε με ανανά κομπόστα.