Categories

Τούρτα digestive με κρέμα και ζελέ



ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο μπισκότα digestive
λίγο γάλα
1 δόση κρέμα πατισερί *
1 κουτί ζελέ κεράσι
1 κομπόστα βύσσινο
καρύδια, κουκουνάρι, σταφίδες προαιρετικά


ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ
4 κ.σ. αλεύρι μαλακό
2 βανίλιες
4 κ.σ. κοφτές κορν φλάουρ
λίγο αλάτι
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
4 ποτήρια γάλα (1 λίτρο + μισό ποτήρι περίπου)
4 κρόκοι αυγών
4 κ.σ. βούτυρο λούρπακ ή βιτάμ

Στο μισό γάλα διαλύουμε το αλεύρι, τη βανίλια και το κορν φλάουρ. Ρίχνουμε και τα αυγά και ανακατεύουμε. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα με το αλάτι, και τη ζάχαρη. Λίγο πριν βράσει ρίχνουμε το κρύο γάλα με το αλεύρι και τα αυγά και ανακατεύουμε δυνατά με σύρμα μέχρι να γίνει βελουτέ κρέμα. Αποσύρουμε και ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.

ΓΙΑ ΤΟ ΖΕΛΕ
Αφαιρούμε τα βύσσινα από την κομπόστα και τα κρατάμε στην άκρη. Σε κατσαρολάκι βράζουμε 1 ποτήρι νερό και ρίχνουμε το ζελέ ανακατεύοντας να διαλυθεί. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε 1 ποτήρι κρύο ζουμί κομπόστας βύσσινο (αν δεν φτάνει της κομπόστας συμπληρώνουμε με νερό). Αφήνουμε να κρυώσει για 3 ώρες στο ψυγείο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα πυρέξ στρώνουμε τα μπισκότα αφού πρώτα τα έχουμε βουτήξει σε χλιαρό γάλα. Από πάνω απλώνουμε την κρύα κρέμα πατισερί. Σκορπίζουμε τα βύσσινα που έχουμε κρατημένα και τους ξηρούς καρπούς  και ρίχνουμε σιγά σιγά το ζελέ. Τοποθετούμε σε ψυγείο να παγώσει καλά.