Categories

ΤΕΜΠΑΛ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ





της Βαλή Μανουηλίδη από την εκπομπή "CHEF στον αέρα" του ΣΚΑΪ
ΥΛΙΚΑ
                  250 γρ. πέννες
         •         4 μελιτζάνες φλάσκες
                  100 γρ. φρέσκια μοτσαρέλλα Dirollo
                  150 γρ. ανθότυρο
                  50 γρ. παρμεζάνα
                  1 αβγό
                  1 σκ. σκόρδο
                  Ρίγανη
                  Ελαιόλαδο Άλτις
                  Αλάτι & πιπέρι

Για την σάλτσα ντομάτας:
                  1 πακ. χυμό ντομάτας Pummaro
                  2 κ.σ. ζάχαρη
                  1-2 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
                  Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα μακαρόνια «αλ ντέντε», γιατί θα μαγειρευτούν και στον φούρνο.  Σουρώνουμε και ανακατεύουμε με ελαιόλαδο. Ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος, παίρνοντας λίγο και από το άσπρο μέρος μαζί με τα φλούδια. Σε μια κατσαρόλα, τηγανίζουμε τα φλούδια πολύ ελαφριά, απλώς μέχρι να μαλακώσουν. Προσέχουμε να ρίξουμε λίγο ελαιόλαδο, γιατί όσο λάδι και να ρίξουμε οι μελιτζάνες θα το πιούν. Βγάζουμε τα φλούδια και τα τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Κόβουμε τις υπόλοιπες μελιτζάνες σε κυβάκια. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμα στην ίδια κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κυβάκια μελιτζάνας. Προς το τέλος ρίχνουμε και το ψιλοκομμένο σκόρδο, να σοταριστεί ελαφρώς.  Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα και τις βρασμένες πέννες. Ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια  ανακατεύουμε το αβγό με το ανθότυρο, την μοτσαρέλλα χοντροκομμένη και την παρμεζάνα.Ρίχνουμε λίγο σκορδάκι ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μίγμα μέσα στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε καλά , για να λιώσουν τα τυριά και η γέμιση είναι έτοιμη.
Στρώνουμε σε μία φόρμα για κέικ με τις τηγανισμένες φλούδες μελιτζάνας (το σκούρο μέρος από κάτω).  Γεμίζουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε. Διπλώνουμε τις άκρες από τις μελιτζάνες που εξέχουν, μέσα στη φόρμα. και ψήνουμε στους 200ο C για 30 λεπτά  (ή στους 180 βαθμούς στον αέρα)
Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε την σάλτσα:
Για να κάνουμε τη σάλτσα βάζουμε στο κατσαρολάκι μας τον χυμό ντομάτας, ανάλογο αλάτι, λάδι και ρίγανη. Προσθέτουμε μπόλικη ζάχαρη, γιατί την σηκώνει η σάλτσα ντομάτας. Βράζουμε περίπου μισή ώρα, σε πολύ χαμηλή φωτιά, σκεπασμένη, μέχρι να πήξει.
Για να σερβίρουμε αναποδογυρίζουμε την φόρμα σε μία στρογγυλή πιατέλα, βάζουμε στην μέση λίγη σάλτσα και την υπόλοιπη στη σαλατιέρα.