Categories

ΚΟΤΟΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ ΠΑΝΕ ΜΕ ΤΥΡΙ


Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 8 λεπτά


Υλικά για 4 μερίδες:
2 μεγάλα κομμάτια φιλέτοκοτόπουλο
40 γρ. αλεύρι
1 αυγό, χτυπημένο
2 κουταλιές σούπας κέτσαπ
100 γρ. ψίχουλα λευκού ξερού ψωμιού
30 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο
καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
μπάρμπεκιου σως για το ντιπ

Εκτέλεση:
Κόβουμε τα φιλένα κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια - μπουκίτσες, τα βάζουμε στο αλεύρι και τινάζουμε να φύγει η περιττή ποσότητα. Τοποθετούμε σε μπολ το χτυπημένο αυγό μαζίμε 2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.  Σε ένα μεγάλο πιάτο τοποθετούμε τα ψίχουλα και ανακατεμμένα με το τυρί. Στη συνέχεια βουτάμε τις μπουκίσες κοτόπουλο στο αυγό και μετά στο μίγμα με τα ψίχουλα, ώστε να είναι ομοιόμορφα σκεπασμένα. Αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να σταθεί. Ζεσταίνουμε το καλαμποκέλαιο σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίζουμε τις κοτομπουκίτσες για 6-8 λεπτά, έως ότουπάρουν χρώμα. Τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθούν τα υγρά. Βάζουμε σε ένα μπολ μπάρμεκιου σως και είμαστε έτοιμοι να... "ντιπάρουμε".