Categories

Καναδέζικο γλυκό κρέμα ψυγείου


Η συνταγή είναι μιας φίλης της μητέρας μου που την έφερε από τον Καναδά.
Υλικά
6 φλυτζάνες γάλα ή 1 ½ λίτρο
1 φλυτζάνα ζάχαρη
4 αυγά (τα ασπράδια τα χτυπάμε μαρέγκα με 1 φλυτζάνα άχνη)
4 βανίλιες
8 κουταλάκια του γλυκού (κανονικά) αλεύρι
5 κουταλάκια του γλυκού άνθος αραβοσίτου βανίλια ή 1 φακελάκι ή 5 κ.γ. κούσταρ πάουτερ
1 πακέτο κράκερ κόκκινα
1 κουταλιά σούπας κανέλα
1 κουταλιά σούπας βιτάμ

Κρέμα
Ανακατεύουμε στο μισό γάλα το άνθος αραβοσίτου, το αλεύρι, τους κρόκους και τις βανίλιες. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη και μόλις βράσει ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα με το άνθος αραβοσίτου. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει.
Φτιάχνουμε την κρέμα από νωρίς και την αφήνουμε να κρυώσει αφού πρώ τα την έχουμε σκεπάσει όσο είναι καυτή με μεμβράνη (να εφαρμόζει καλά η μεμβράνη για να μην υπάρχει καθόλου αέρας – αυτό το κάνουμε για να μην πιάσει πέτσα) - όταν είναι να τη χρησιμοποιήσουμε την ανακατεύουμε με το σύρμα να αφρατέψει).

Eκτέλεση
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ ή ταψάκι. Τρίβουμε τα μπισκότα με τα χέρια σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με την κανέλα. Ρίχνουμε το βιτάμ σε κομματάκια και τρίβουμε με τα χέρια με κυκλικές κινήσεις (όπως όταν παίζουν τα παιδιά “πλάθω κουλουράκια”) μέχρι να ενσωματωθούν. Στρώνουμε απαλά στο ταψί. Από πάνω  ρίχνουμε την κρύα κρέμα και στρώνουμε. Τελειώνουμε στρώνοντας τη μαρέγκα που έχουμε φτιάξει χτυπώντας τα ασπράδια και 1 φλυτζάνα άχνη (η μαρέγκα είναι έτοιμη όταν αρχίζει να μοιάζει με γιαούρτι).
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο ώσπου να ροδίσει και να ψηθεί η μαρέγκα.
Αφήνουμε να κρυώσει και τοποθετούμε στο ψυγείο. Τρώγεται κρύο.