Categories

Γύρος στο... τηγάνι!




ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΥΡΟ (για 4 πίτες με γύρο)
1 ψαρονέφρι
½ κρεμμύδι σε φετούλες
1 σκ. Σκόρδο σε φετούλες
ρίγανη
1 κλωναράκι θυμάρι
1 κλωναράκι δενδρολίβανο
1 κλωναράκι φασκόμηλο
3 κ.σ. ξύδι
1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι
αλάτι – πιπέρι



ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΤΕΣ
Πιτούλες γύρου
Τζιτζίκι
Ντομάτα σε φέτες  με αλάτι και ρίγανη
Κρεμμύδι σε φετούλες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το ψαρονέφρι σε πολύ λεπτές φετούλες και τις τοποθετούμε σε μπολ με καπάκι. Ρίχνουμε όλα τα υλικά, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον (μαρινάρουμε).
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μίγμα όπως είναι σε αντικολλητικό τηγάνι (δεν συμπληρώνουμε λάδι γιατί έχει το μίγμα) και ψήνουμε πρώτα από τη μία πλευρά (χωρίς να ανακατεύουμε) και μετά από την άλλη.

Σε δεύτερο αντικολλητικό τηγάνι λαδώνουμε με πινέλο τις πιτούλες και τις ψήνουμε για 1-2 λεπτά και από τις δύο πλευρές.

Παίρνουμε 1 πιτούλα, τοποθετούμε 2 φέτες ντομάτας, τζατζίκι, γύρο και κρεμμύδι και τυλίγουμε.

Είναι όχι απλά νόστιμο, αλλά ΜΟΥΡΛΙΑ! (Αν δεν δει κάποιος τη διαδικασία, νομίζει ότι είναι γύρος από ψητοπωλείο).

Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη και την έδειξε στο MEGA στην εκπομπή «ΠΡΩΪΝΟ ΜΟΥ».