Categories

Κιουνεφέ (Κανταϊφι με ανθότυρο και σιρόπι)



Υλικά για 10 μερίδες




500 γρ. κανταϊφι
400 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια  ή ανθότυρο
100 γρ. γάλα
150 γρ. λιωμένο βούτυρο γάλακτος


Για το σιρόπι
300 γρ. ζάχαρη
200 γρ. νερό
χυμό από μισό λεμόνι



Εκτέλεση
Ξάνουμε το κανταϊφι να αφρατέψει. Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το κανταϊφι πολύ καλά προσπαθώντας να το ξεκολλήσουμε αφρατεύοντάς το (το ψιλοτινάζουμε στον αέρα). Σε ένα αντικολλητικό ταψάκι χαμηλό φούρνου (περίπου όσο το μεγάλο ταψάκι της τάρτας 30 εκ. διάμετρο) απλώνουμε το μισό κανταϊφι σε όλη την επιφάνεια. Με μια κουτάλα ή πιρούνι ανακατεύουμε σε ένα μπολ το τυρί με το γάλα;. Μ’ αυτό αλείφουμε την επιφάνεια του κανταϊφιού και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταϊφι. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο στη 2η σκάλα από κάτω μέχρι να ροδίσει (περίπου 30’).
Βγάζουμε από το φούρνο και το διατηρούμε χλιαρό.  Στο μεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντάς το για 2’ και όπως είναι καφτό περιχύνουμε κουταλιά κουταλιά το κανταϊφι. Αφήνουμε 20’ να τραβήξει. Σερβίρεται ζεστό



Τips
*Αν θέλουμε συνοδεύουμε με 1 κουταλιά γλυκό βύσινο ή παγωτό καϊμάκι.
*Μπορούμε να το φτιάξουμε από την προηγούμενη. Σιροπιάζουμε κρύο κανταϊφι με ζεστό σιρόπι και σερβίρουμε αμέσως