Categories

Οι καριόκες της αδερφής μου




ΥΛΙΚΑ (60-70 κομμάτια)
1 βιτάμ (πλάκα όχι soft)
5 κ.σ. κακάο
400 γρ.  άχνη (1 φακελλάκι)
1 βανίλια
2 φακελλάκια φρυγανιά τριμμένη (2 Χ 180 γρ. = 360 γρ.)
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ σπασμένα με το χέρι σε μικρά κομματάκια
1 ½ φλυτζάνι γάλα φρέσκο
3 φλυτζάνια καρύδια (χοντροκομμένα ή σπασμένα με το χέρι σε μικρά κομματάκια)
4 κ.σ. κονιάκ 


4 κ.σ. κονιάκ ή λικέρ για την επικάλυψη
4 λαδόκολλες
Αλουμινόχαρτο κομμένο σε 70 κομμάτια για το τύλιγμα


Επικάλυψη
1.200 γρ. κουβερτούρα
2 κ.σ. σπορέλαιο

Εκτέλεση ΚΑΡΙΟΚΕΣ
Αφήνουμε το βιτάμ εκτός ψυγείου να μαλακώσει αρκετά. Ζυμώνουμε απαλά όλα τα υλικά σε λεκανίτσα στο χέρι, τα κάνουμε δύο μπαστούνια διαμέτρου 3-4 εκατοστών και τα βάζουμε στην κατάψυξη τυλιγμένα σε λαδόκολλα να παγώσουν μέχρι να κόβονται (περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά). (Την ώρα που φτιάχνουμε το ρολό πριν το τυλίξουμε με τη λαδόκολλα, βουτάμε τα χέρια μας σε λίγο κονιάκ και το αλείφουμε για να στρώσουμε και το σχήμα του ρολού).
Τα κόβουμε σε φετούλες πάχους 1 cm και τα βουτάμε  με  γρήγορες κινήσεις (για να μην λιώσει το μείγμα) στην επικάλυψη της κουβερτούρας που έχουμε σε μπεν μαρί. 
Σε φλατ επιφάνειες ή 3 ταψιά λεπτά του φούρνου έχουμε στρώσει  λαδόκολλες και τοποθετούμε επάνω τις καριόκες. Τα αφήνουμε  στην άκρη ώσπου να σφίξει η κουβερτούρα και τέλος τυλίγουμε στα αλουμινόχαρτα.


Εκτέλεση ΕΠΙΚΑΛΥΨΗΣ
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπελ μαρί και μόλις λιώσει ρίχνουμε το σπορέλαιο. Διατηρούμε το μείγμα σε ρευστή μορφή (μπεν μαρί) και βουτάμε τις καριόκες μία-μία και τις ακουμπάμε σε λαδόκολλα.

Μόλις κρυώσει η επικάλυψη τυλίγουμε ατομικά σε αλουμινόχαρτο.
Διατηρούμε στο ψυγείο.