Συνταγή από το «Νηστικό αρκούδι» η οποία είναι φανταστική
ΥΛΙΚΑ
½ κ. καρότα σε ροδέλες
½ κ. κολοκυθάκια σε ροδέλες
1 κ. πατάτες σε ροδέλες
250 γρ. φέτα τρίμμενη
120 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
1 κρεμμύδι σε ροδέλες
1 σκ. σκόρδο χοντροκομμένη
1 φλυτζάνι τσαγιού φρυγανιά τρίμμενη
λίγο λάδι
50 γρ. βούτυρο
ρίγανη-αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε κρεμμύδι και σκόρδο και μετά προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα και τα κολοκυθάκια. Προσθέτουμε ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε ανακατεύοντας για 30-40 λεπτά ώσπου να γίνει πολτός. (Τα λαχανικά βγάζουν υγρά γι’ αυτό δεν συμπληρώνουμε ζεστό νερό παρά μόνο αν στεγνώσουν πολύ). Αφού γίνει ο πολτός ρίχνουμε τη φέτα, ανακατεύουμε για λίγο ακόμα και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Βουτυρώνουμε πυρέξ. Ρίχνουμε τη μισή τριμμένη φρυγανιά στον πάτο, από πάνω τοποθετούμε τον πολτό λαχανικών και τέλος προσθέτουμε το ρεγκάτο, από πάνω την υπόλοιπη φρυγανιά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει.