ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα
1 κιλό μοσχάρι ποντίκι κομμένο σε 4-5 μερίδες
1 - 1,2 κιλό κολοκυθάκια μικρά
1/2 ματσάκι μαϊντανός
1 ποτήρι κρασιού λάδι
1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
1 μικρό κρεμμύδι
2-3 σκελίδες σκόρδο
αλατοπίπερο
1 ώριμη ντομάτα
χυμός ντομάτας (ή πελτές)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το σκορδάκι και βάλτε τα με το μισό λάδι να σωταριστούν σε μέτρια φωτιά
Προσθέστε και το κρέας αφού το πλύνετε, και αφήστε το να ροδίσει από όλες τις πλευρές, γυρνώντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα. Προσοχή μην το τρυπήσετε με πηρούνι.
Μόλις το κρέας ροδοκοκκινίσει, βάλτε πιπέρι, σβήστε με το κρασί, προσθέστε λίγο νερό και κλείστε την κατσαρόλα ή τη χύτρα σας ώστε να μαγειρευτεί καλά (στη χύτρα 30 λεπτά είναι υπεραρκετά). Σε ξεχωριστό λάδι τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια ολόκληρα ή κομμένα στα δύο.
Όταν το κρέας είναι έτοιμο, προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και αλάτι, κουνήστε τη χύτρα καλά και αφήστε τα κολοκυθάκια να βράσουν με το ζουμί του φαγητού.
