Categories

Βασιλόπιτα με μαστίχα και φυστίκι Αιγίνης


Τη συνταγή αυτή την έκοψα από ένα περιοδικό (δε θυμάμαι ποιο) πριν πολλά χρόνια. Είναι πεντανόστιμη.

ΥΛΙΚΑ
(για μικρό ταψάκι 24 εκ.)
225 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ
250 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
4 ΑΥΓΑ
150 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
250 ΓΡ. ΦΥΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΣΕ ΣΚΟΝΗ
4 ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΜΑΣΤΙΧΕΛΑΙΟ Ή 5. ΓΡ. ΜΑΣΤΙΧΑ ΣΚΟΝΗ
1 NOMΙΣΜΑ
 ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, την άχνη και το φυστίκι μέχρι να φουσκώσουν και να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά. Κατεβάζουμε από το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας απαλά με μία κουτάλα και προσθέτουμε τη μαστίχα. Αφήνω το μείγμα στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 3 ώρες.
Το αδειάζω σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι με διάμετρο 24 εκ. και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά. 
Μόλις κρυώσει ξεφορμάρω, μπήγω από την κάτω πλευρά ένα νόμισμα τυλιγμένο σε αλουμιχόχαρτο, τοποθετώ σε πιατέλα και πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη.