Categories

Βασιλόπιτα με ξερά φρούτα


  (Συνταγή του Παρλιάρου)

Υλικά
300 γρ. ξερά φρούτα (παπάγια, δαμάσκηνα, βερίκοκα ή ό,τι άλλο θέλουμε)
200 γρ. αμαρέτο ή ρούμι ή λικέρ της αρεσκείας μας
250 γρ. βούτυρο μαλακό (θερμοκρασία δωματίου)
250 γρ. άχνη
125 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη (στο μπλέντερ)
125 γρ. φυστίκια Αιγίνης σε σκόνη
6 μεγάλα αυγά
250 γρ. αλεύρι
1 κ.γ. μπέικιν
1 νόμισμα

Εκτέλεση
Ρίχνουμε το αμαρέτο σε μπολ με τα αποξηραμένα φρούτα. Μόλις μουλιάσουν λίγο τα πολτοποιούμε στο μούλτι.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν.
Χτυπάμε καλά το βούτυρο με την άχνη να αφρατέψει. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα αμύγδαλα σε σκόνη. Μετά ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά. Τέλος ανακατεύουμε με τη σπάτουλα τα φρούτα και το αλεύρι (μπέικιν).
Ρίχνουμε σε βουτυρωμένο-αλευρωμένο ταψί με διάμετρο 30 εκ. Τοποθετούμε το φλουρί τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 1 ώρα.