ΥΛΙΚΑ

200 γρ. αλεύρι αμερικάνικο
1 κ.γ. μπέικιν
50 γρ. Ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες
125 ml γάλα
3 αβγά
60γρ. βούτυρο Λούρπακ ή βιτάμ λιωμένο
ελάχιστο αλάτι στη μύτη του κουταλιού
(Αν δεν βρούμε αλεύρι αμερικάνικο βάζουμε για όλες τις χρήσεις + 1
κουταλάκι ακόμη μπέικιν πάουντερ)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε με το σύρμα το γάλα, τη ζάχαρη και τα αβγά με το
μίξερ σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεμένο με τις βανίλιες και
το μπέικιν, ανακατεύουμε πάλι σε χαμηλή ταχύτητα έτσι ώστε να έχουμε ένα λείο
μείγμα χωρίς φουσκάλες.
Προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο και ανακατεύουμε πάλι απαλά.
Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Προθερμαίνουμε το ειδικό μηχάνημα για τις βάφλες. Ανοίγουμε τη
βαφλιέρα και με μια κουτάλα ρίχνουμε αρκετό από το μείγμα, αλλά να μην καλύψει
όλη τη βάση της βαφλιέρας γιατί η ζύμη θα φουσκώσει και θα ξεχειλίσει και
ξανακλείνουμε την βαφλιέρα.
Καθαρίζουμε (με προσοχή) με (βρεγμένη στυμμένη) πετσέτα το μείγμα
που ξεχείλισε.
Ψήνουμε περίπου 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.
Όταν η βάφλα είναι έτοιμη ανοίγουμε τη συσκευή και τη βγάζουμε με
ένα πιρούνι βάζοντάς την σε πιατέλα.