Διακοσμήστε τις σαλάτες σας ή άλλα πιάτα με όμορφα
λαχανικά.
Δεν είναι δύσκολο, θέλει λίγη εξάσκηση.
Οδηγίες
1. Διαλέγουμε τα
λαχανικά μας (καρότα, αγγουράκια, πιπεριές, ραπανάκια) να είναι φρέσκα και
γερά, χωρίς σημάδια και χτυπήματα. Τα πλένουμε καλά.
2. Για το καρότο: Με
κοφτερό και μυτερό μαχαιράκι κόβουμε λίγο από το κάτω για να στέκεται. Μπήγουμε
το μαχαίρι λίγο πιο πάνω από τη βάση  (περίπου 2 - 3 πόντους) να φτάσει
στο κέντρο του λαχανικού και  κόβουμε σχήματα Λ (προσοχή  μη φτάσει
το μαχαίρι στη βάση) περιμετρικά του λαχανικού περίπου 3 - 4 φορές.
3. Προσέχουμε να
καταλήξουμε στο σημείο που ξεκινήσαμε. Τώρα έχει ξεχωρίσει το πάνω απ' το κάτω
και στρίβοντάς το ελαφρά αποχωρίζεται εύκολα
4. 'Ετσι έχουμε δυο
λουλούδια κόβουμε  λίγο πιο πάνω οριζόντια και συνεχίζουμε την ίδια
διαδικασία μέχρι να τελειώσει το λαχανικό.
5. Για το αγγουράκι: Κάνουμε
την ίδια διαδικασία όπως και στο καρότο
6. Για τις πιπεριές:
Κάνουμε πάλι την ίδια διαδικασία με τα κοψίματα σε σχήμα Λ.
7. Αυτή τη φορά όμως
ξεκινάμε από πιο ψηλά στη βάση του λαχανικού για να είναι ωραία τα
"φύλλα" που θα βγουν.
8. Αφήνουμε τα
σπόρια για να φαίνεται το λουλούδι μας ακόμα πιο ρεαλιστικό.
9. Για τα ραπανάκια:
Κάνουμε κάθετα κοψίματα στο λαχανικό 2 ή 3 φορές με προσοχή μη φτάσουμε στη
βάση
10. Τα κοψίματα δεν
είναι ακριβώς κάθετα αλλά ελαφρώς διαγώνια.  Συνεχίζουμε περιμετρικά την
ίδια διαδικασία για 3 - 4 φορές
11. Επίσης κάνουμε
το ίδιο και σε σχήμα Λ δυο φύλλα κάθε φορά και ξεχωρίζουμε σιγά σιγά λίγη απ'τη
σάρκα του λαχανικού.
12. Ανοίγoυμε τα
φυλλαράκια με προσοχή όσο πάρει
13. Βάζουμε όλα τα
λαχανικά μαζί σε λεκανίτσα με κρύο νερό στο ψυγείο για μια νύχτα. Την άλλη μέρα
έχουν ανοίξει ένα - ένα όλα τα φυλλαράκια.
Λίγα μυστικά ακόμα
Διακοσμούμε με αυτά σαλάτες, ορεκτικά, πίτες ανάλογα με τις
χρωματικές αντιθέσεις. Tα κομμάτια λαχανικών που περίσσεψαν δεν τα πετάμε, τα
χρησιμοποιούμε για σαλάτες, πίτες κ.α.














