Categories

Μαγιονέζα σπιτική


ΥΛΙΚΑ
3 κρόκοι αυγών
3 κ.γ. (μέτρια) μουστάρδα (για καλύτερο αποτέλεσμα χρησιμοποιούμε μουστάρδα σκόνη)
800 γρ - 1 λίτρο ηλιέλαιο sol
χυμός ενός λεμονιού (όχι απαραίτητα όλο – δοκιμάζουμε την οξύτητα της μαγιονέζας)
1 πρέζα αλάτι (λίγο)
1 κ.σ ζάχαρη
1 κ.γ. ξύδι
λίγο παγωμένο νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε με το μιξεράκι τους κρόκους με τη μουστάρδα τη ζάχαρη και το αλάτι. Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε σταγόνα σταγόνα στην αρχή λάδι μέχρι να αρχίσει να πήζει.΄Στη συνέχεια δεν μας πειράζει να ρίχνουμε και σε μεγαλύτερες ποσότητες. Εναλλάξ ρίχνουμε λίγο λεμόνι, λάδι, λεμόνι, λάδι κ.ο.κ., μονομιάς το ξύδι και κατά διαστήματα 5-6 κ.γ. παγωμένο νερό (για να ασπρίσει και να μην κόψει).