Categories

Κοτόπουλο με μπύρα (συνταγή Ξάνθης)

Πανεύκολη και πολύ νόστιμη συνταγή.

μερίδες 6
Χρόνος Προετοιμασίας 4 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 40 λεπτά


Υλικά
6 μπουτάκια κοτόπουλου
1/3 φλ. ελαιόλαδο
3 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
1/4 κ.γλ. μπούκοβο
1/4 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
500 ml μπύρα

Εκτέλεση


Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ροδίζουμε καλά τα μπουτάκια στο ελαιόλαδο, να πάρουν σκούρο ρόδινο χρώμα. Πασπαλίζουμε τα μπαχαρικά και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, να μαραθούν για 4΄-5΄. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με την μπίρα ρίχνοντας τη σιγά σιγά, γιατί φουσκώνει με το βρασμό και ξεχειλίζει. Σκεπάζουμε με καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και βράζουμε για 30΄. Βάζουμε τα μπουτάκια σε πιατέλα και αφήνουμε λίγα λεπτά τη σάλτσα επάνω σε δυνατή φωτιά, να δέσει και να γλασάρει καλά. Ταιριάζει τέλεια με πουρέ πατάτας ή λαχανικών.

Το φαγητό δεν θέλει ούτε λάδι, ούτε βούτυρο, ούτε νερό. Η μπύρα παίρνει όλη τη μυρωδιά του κοτόπουλου. Νομίζεις ότι είναι ψητό και τρώγεται άνετα και την επόμενη μέρα.