Categories

ΖΥΜΗ ΠΙΤΑΣ








Υλικά
3 κούπες αλεύρι Νο 1 (ή για όλες τις χρήσεις ) (600 γρ.)
1 κούπα χλιαρό νερό (300 γρ.)
1 κ.γ. κοφτό αλάτι 
2 κ.σ. λάδι 
1 1/2 κ.σ. ξύδι
Νισιστέ για το άνοιγμα των φύλλων 


Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά στο ζυμωτήρι και ζυμώνουμε. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακιά και να μην κολλάει. Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή έως 1 ώρα. 

Τις πίτες τις ψήνουμε στην 1η θέση του φούρνου (κάτω - κάτω) στο πάνω - κάτω στους 200 βαθμούς για 1 ώρα και 10 λεπτά  περίπου (ανάλογα με το φούρνο) ή στους 180 βαθμούς στον αέρα με ταυτόχρονη κάτω αντίσταση για 1 ώρα στη μεσαία σκάλα.

* TIP για φύλλο τραγανό που θα θριμματίζεται και πιο εύπεπτη πίτα:
1) Λαδώνουμε τα φύλλα στο ταψί με σπορέλαιο ή ηλιέλαιο.