Categories

ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΓΕΜΙΣΤΗ





Υλικά
1 γαλοπούλα ή 1 μεγάλος κόκορας
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κ.σ. βούτυρο γάλακτος
10 κάστανα βρασμένα
½ κ. Συκωτάκια πουλιών
1 ½ φλυτζάνι τσαγιού ρύζι κίτρινο
2 κ.σ. κουκουνάρι καβουρντισμένο
αλάτι-πιπέρι-κανέλα τριμμένη
1 ποτήρι κρασιού κρασί λευκό αρετσίνωτο
1 ποτήρι ζεστό νερό

Εκτέλεση
Ζεματάμε τα συκωτάκια και τα ψιλοκόβουμε.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Ρίχνουμε στη συνέχεια τα συκωτάκια. Μόλις τσιγαριστούν τα σβήνουμε με το κρασί, το αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί και προσθέτουμε το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι, και την κανέλα. Τα φέρνουμε βόλτα για λίγα λεπτά και ρίχνουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
Τέλος ρίχνουμε τα κάστανα ψιλοκομμένα και το κουκουνάρι και γεμίζουμε την γαλοπούλα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς.