Categories

ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ





ΥΛΙΚΑ
5-6 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
1 κρέμα γάλακτος (200 γραμ.)
1 αυγό
Gouda ή Edam τριμμένο ή σε φέτες
μπέικον σε κομματάκια
αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στρώνουμε τις πατάτες σε ταψάκι Νο 28 (εγώ χρησιμοποιώ ταψάκι σιλικόνης, αν δεν έχετε λαδώνετε το ταψάκι σας ελαφρά) αφού τις έχω αλατοπιπερώσει. Ανάμεσα στις στρώσεις από τις πατάτες ρίχνουμε το κασέρι ή το Gouda και το μπέικον. Ανακατεύουμε το γάλα με την κρέμα και το αυγό και περιχύνουμε τις πατάτες. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά και ξεσκέπαστο για άλλα 30 λεπτά.