Categories

ΜΠΡΟΚΟΛΟΠΙΤΑ (ΠΙΤΑ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ)

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μπρόκολο, καθαρισμένο, τεμαχισμένο και βρασμένο για 5 λεπτά
250 γρ φέτα
3 αυγά
½ φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι, πιπέρι
125 γρ σπορέλαιο και 125 γρ βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεπαγώστε καλά τη ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΖΥΜΗ.
Σοτάρετε το κρεμμύδι σε 2 κουταλιές βούτυρο μέχρι να ξανθύνει. Προσθέστε το μπρόκολο και ανακατέψτε, Σιγοβράστε για 5 λεπτέ περίπου. Βγάλτε από τη από τη φωτιά.
Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά, ρίξτε την φέτα, τον άνηθο, τον μαϊντανό, το αλάτι, το πίπέρι και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το μείγμα στο μπρόκολο και ανακατέψτε καλά.
Βουτυρώστε ένα στρογγυλό ταψί (διαμέτρου 36 εκ). Στρώστε τα μισά φύλλα Χωριάτικη Ζύμης βουτυρώνοντας καλά το καθένα ως εξής: Στρώστε το πρώτο φύλλο καλύπτοντας περίπου τα 2/3 του πάτου και ένα μέρος από τα πλάγια του ταψιού, ώστε το φύλλο να εξέχει λίγο. Στρώστε το δεύτερο φύλλο με τον ίδιο τρόπο αλλά καλύπτοντας το μέρος του ταψιού που πριν έμεινε ακάλυπτο. Συνεχίστε με τα υπόλοιπα φύλλα σταυρωτά.
Απλώστε ομοιόμορφα την γέμιση. Σκεπάστε τα υπόλοιπα φύλλα της χωριάτικης ζύμης βουτυρώνοντας και πάλι καλά το καθένα και στρώνοντάς τα λίγο σουρωμένα. Κλείστε την πίτα διπλώνοντας στριφτά προς τα μέσα τα κάτω φύλλα που εξέχουν. Χαράξτε την πίτα σε τριγωνικά κομμάτια.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Μόλις βγάλετε την πίτα από το φούρνο ραντίστε την με λίγο νερό βρύσης και σκεπάστε την με μία πετσέτα κουζίνας. Αφήστε την να κρυώσει λίγο πριν την ξεσκεπάσετε