Categories

ΦΙΛΕΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ





Υλικά
160 γρ. Φιλέτο μοσκαρίσιο
160 γρ. Γαρίδες
1 κ.σ. σκόρδο ψιλοκομμένο
80 γρ. Μανιτάρια άσπρα ψιλοκομμένα σε φετούλες και βρασμένα ελαφρά
100 γρ. Παπαρδέλες (ζυμαρικό σαν χυλοπίτες χοντρές)
80 γρ. Ντομάτες χωρίς φλούδα σε καβάκια (κονκασέ)
80 γρ. Πιπεριές Φλωρίνης ψημένες ψιλοκομμένες (ή κονσέρβα)
1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ
1 φλυτζανάκι του καφέ κρέμα γάλακτος
1 φλυτζάνι σπορέλαιο για το τηγάνισμα
60 γρ. Βιτάμ
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζουμε τις παπαρδέλες αλ ντέντε.
Στο τηγάνι ψήνουμε σε σπορέλαιο το φιλέτο (μεσαίο ψήσιμο= 5’ ανά πλευρά σε μεσαία φωτιά. Γυρνάμε συχνά). Μόλις τηγανιστούν βγάζουμε το φιλέτο και κρατάμε στην άκρη.
Προτηγανίζουμε τις γαρίδες σε νέο σπορέλαιο και κρατάμε στην άκρη.
Σε άδειο τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο. Ρίχνουμε το σκόρδο, τα μανιτάρια, τη ντομάτα. Φέρνουμε βόλτα. Σε λίγο ρίχνουμε τις τηγανισμένες γαρίδες, το φιλέτο, την πιπεριά, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και σβήνουμε με το κονιάκ. Τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε τη σάλτσα στη φωτιά για πολύ λίγο. Αφαιρούμε το φιλέτο και τις γαρίδες και ρίχνουμε στη σάλτσα τις βρασμένες παπαρδέλες για λίγα λεπτά ώσπου να δέσει η κρέμα γάλακτος.
Σερβίρουμε σε πιατέλα και από πάνω τοποθετούμε το φιλέτο και τις γαρίδες. 


 (ΣΠΕΣΙΑΛΙΤΕ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ)