Categories

ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ (ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΓΟΥ)





Χταπόδι στο αλουμινόχαρτο
1 ½ κιλό χταπόδι
¼ φλυτζ. του τσαγιού Ξίδι μπαλσάμικο
¼ φλυτζ. του τσαγιού Ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνης
1 σκελίδα σκόρδο
1 πρέζα αλάτι- πιπέρι και λίγη ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε ένα μεγάλο φύλλο αλουμινόχαρτο. Κόβουμε και άλλο ένα και βάζουμε το ένα φύλλο πάνω στο άλλο.
Σε ένα μπολ βάζουμε το χταπόδι ωμό. Κατόπιν βάζουμε το σκόρδο – το αλάτι-το πιπέρι- τη ρίγανη- το μπαλσάμικο-το φύλλο της δάφνης και το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Αφού έχουμε ανακατέψει όλα τα υλικά πάρα πολύ καλά παίρνουμε το χταπόδι και το βάζουμε στο αλουμινόχαρτο. Το κλείνουμε πολύ καλά αφήνοντας όμως ένα μικρό περιθώριο ώστε να αναπνέει στο φούρνο καθώς θα ψήνεται. Θερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για μια ώρα και 30 λεπτά στην κάτω κάτω σχάρα (θέση 1).
Το ζουμί που θα απομείνει μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε χύνοντας το σε μια κατσαρόλα και βράζοντας μανέστρα- ρύζι ή κοφτό μακαρονάκι
Προσοχή: Το φρέσκο χταπόδι έχει πάντα χρώμα Γκρι –ασημί. Όταν αποκτά χρώμα κόκκινο καφέ σημαίνει ότι είναι χαλασμένο.