Τη συνταγή μου την έχει δώσει φίλη μου που διατηρεί ουζερί
Υλικά
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γρ. γαρίδες Νο1 έως Νο 3
1 μέτριο κρεμμύδι (ξερό) ψιλοκομμένο
3 μικρές σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 μέτριες πράσινες πιπεριές κέρατο ψιλοκομμένες
2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 κονσέρβα ψιλοκομμένες ντομάτες (κομμένες στο χέρι)
70 ml. ούζο
αλάτι-πιπέρι-ρίγανη
1 κγ. ζάχαρη (μόνο αν βάλουμε ώριμες ντομάτες)
Λίγο μπούκοβο ή 1 μικρή καφτερή πιπεριά τσίλι
Φέτα τριμμένη με το χέρι (περίπου 70 γρ.)
(* νερό ρίχνουμε ελάχιστο έως καθόλου)
Οδηγίες
1. Αλατοπιπερωνω τις γαρίδες. Βάζω το λάδι στο τηγάνι και έπειτα στη φωτιά.
2. Όταν ζεσταθεί ρίχνω τις γαρίδες να σοταριστουν για 2 λεπτά και στη συνέχεια τις αφαιρώ σε ένα πιατο. Στο ίδιο τηγάνι σοταρω το σκόρδο, την πιπεριά και το κρεμμύδι και αφού μαράνουν σβήνω με το ούζο.
3. Ρίχνω τη ντομάτα (με τη ζάχαρη όταν χρειάζεται), τη ρίγανη, το αλατοπίπερο και το μπούκοβο (ανάλογα τα γούστα μας).
4. Το αφήνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα (περίπου 10-15').
5. Στη συνέχεια ξαναβάζω τις γαρίδες στο τηγάνι και ρίχνω τη φέτα τριμμένη. Μετά από 1 λεπτό αφαιρώ από τη φωτιά και σερβίρω.
