Categories

ΚΡΕΜΜΥΔΟΠΙΤΑ





ΥΛΙΚΑ
10-12 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
4 αβγά
½ κ. φέτα + λίγο ανθότυρο ή 1 κουτί φιλαδέλφεια
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
λίγο μάραθο (ή άνηθο)
5-6 φυλλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένο
αλάτι – πιπέρι
12 φύλλα κρούστας ή 2 φύλλα κουρού ή 6-8 φύλλα χωριάτικα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια. Τρίβουμε τα τυριά, τα αυγά και τα ανακατεύουμε με τα κρεμμύδια και το γιαούρτι. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι μάραθο (ή άνηθο) ψιλοκομμένο και δυόσμο ψιλοκομμένο. Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα λαδωμένα, ρίχνουμε τη γέμιση, από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα λαδωμένα τινάζουμε στο τελευταίο φύλλο λίγες σταγόνες νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 β. στη μεσαία σκάλα μέχρι να ροδοκοκκινήσει