Categories

ΤΥΡΟΚΡΟΚΕΤΕΣ





ΥΛΙΚΑ
1 κ.σ. αλεύρι (για να σφίξει το μείγμα)
3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
1 κ.σ. βούτυρο γάλακτος
½ φλυτζάνα κεφαλογραβιέρα τριμμένη
½ κ.γ. μπέικιν
αλάτι – πιπέρι
2 κ.σ. εβαπορέ αδιάλυτο
2 κρόκοι αυγών

Για το πανάρισμα
1 αυγό
2 ασπράδια
φρυγανιά τριμμένη

Εκτέλεση
Ζυμώνουμε τα υλικά και πλάθουμε μπαλάκια. Ανακατεύουμε σε ένα πιάτο το αυγό, με τα ασπράδια. Περνάμε τα μπαλάκια από το αυγό και μετά το τυλίγουμε στη φρυγανιά. Για μεγαλύτερη επιτυχία τα ετοιμάζουμε από την προηγούμενη μέρα και τα τηγανίζουμε την επόμενη. Τηγανίζουμε σε καυτό μπόλικο λάδι με προσοχή γιατί διαλύονται.

* Πλάθουμε όσο πιο μικρά μπαλάκια μπορούμε γιατί φουσκώνουν με το τηγάνισμα.