ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ (20-22 κομμάτια)
ΖΥΜΗ
¾ κιλού κιμάς
6 φρυγανιές βούτηγμένες σε γάλα
3 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ. κύμινο
λίγο αλάτι – πιπέρι
λάδι
½ κρασοπότηρο κρασί κόκκινο
ΣΑΛΤΣΑ
½ κρασοπότηρο κρασί κόκκινο
λίγο κύμινο (1 πρέζα)
λίγη ζάχαρη (1 πρέζα)
τοματοχυμός
αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης και βάζουμε το μείγμα για 2 ώρες στο ψυγείο.
Πλάθουμε σουτζουκάκια, δεν τα αλευρώνουμε, τα αλείφουμε με λίγο λάδι και τα σοτάρουμε (προσέχουμε να μην πιάσουν κρούστα όπως τα τηγανητά) γυρνώντας τα από όλες τις πλευρές.
Το λάδι που χρησιμοποιήσαμε το σουρώνουμε και χρησιμοποιούμε περίπου 1 φλυτζανάκι του καφέ για τη σάλτσα. Τη σάλτσα τη βράζουμε για 10’ περίπου και στη συνέχεια ρίχνουμε τα σουτζουκάκια για 15’ περίπου .
Συνοδεύουμε με άσπρο πιλάφι ή πατάτες τηγανητές.