Categories

ΚΟΚΟΡΕΤΣΙ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΟ






Χρόνος ετοιμασίας 30’
Χρόνος ψησίματος 40’

ΥΛΙΚΑ
1 αντεριά αρνίσια
1 συκωταριά αρνίσια
γλυκάδια αρνίσια
1 μεγάλη σκέπη
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα αντεράκια και γυρίζουμε τα μέσα έξω και τα ξαναπλένουμε  πολύ καλά σε τρεχούμενο νερό. Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ, τα περιχύνουμε με μπόλικο ξύδι και τα αφήνουμε για λίγο ώσπου να ασπρίσουν.
Κόβουμε τη συκωταριά σε μεγάλα κομμάτια σαν μεγάλες μπουκιές. Τη βάζουμε σε μπολ και την αλατοπίπερανουμε καλά. Σε μια μικρή σούβλα περνάμε 2-3 κομμάτια συκωταριάς (ξεκινάμε πάντα με συκώτι που είναι σκληρό και συνεχίζουμε με πνευμόνι, καρδιά, σπλήνα και συνεχίζουμε από την αρχή) και ενδιάμεσα βάζουμε γλυκάδια εναλλάξ με κομματάκια σκέπης που θα βοηθήσουν το κοκορέτσι να κρατήσει υγρασία και να μη στεγνώσει. Αφού περάσουμε όλα τα υλικά στη σούβλα, αλατοπιπερώνουμε και πάλι. Βουτάμε την σκέπη σε χλιαρό νερό για να ανοίξει καλά.  Την απλώνουμε πάνω στη σανίδα κοπής. Ακουμπάμε τη σούβλα με το κοκορέτσι και προσεκτικά τυλίγουμε την σκέπη γύρω τους, καλύπτοντάς το τελείως. Στερεώνουμε την αντεριά από τη μια άκρη της σούβλας στην άλλη και την τυλίγουμε σφιχτά πρώτα μερικές φορές πάνω κάτω και στη συνέχεια τυλίγουμε γύρω γύρω. Στερεώνουμε καλά το τελείωμα.
Ψήνουμε το κοκορέτσι στα κάρβουνα, τοποθετώντας το στην αρχή ψηλά από τη φωτιά, να απέχει περίπου 40 εκ. για να σιγοψηθεί μέχρι μέσα και όταν αρχίσει να ροδίζει το κατεβάζουμε πιο κοντά στη φωτιά, να απέχει περίπου 15 εκ., μέχρι να ροδίσει καλά.