Categories

ΚΑΝΕΛΛΟΝΙΑ





ΥΛΙΚΑ
1 κουτί 640 γρ. Κανελλόνια 10 εκ.
640 γρ. Κιμάς
1 μέτριο κρεμμύδι
120 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
120 γρ. ένταμ (για το πασπάλισμα)
2 αυγά
1 κουτί ντοματοχυμό πουμαρό (μισό για τη γέμιση, μισό για το ταψί)
3 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
αλάτι – πιπέρι
1 ξύλο κανέλα (το αφαιρούμε πριν το γέμισμα)
(εναλλακτικά περιχύνουμε το τα κανελλόνια με γάλα αντί για ντοματοχυμό)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε για λίγο τα κανελλόνια, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τέλος 2 ποτήρια παγωμένο νερό και στραγγίζουμε. Βουτυρώνουμε τα κανελλόνια.

ΓΕΜΙΣΗ:
Τσιγαρίζουμε τον κιμά, ρίχνουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε. Στη συνέχεια αλάτι, πιπέρι, το μισό ντοματοχυμό και τέλος την κανέλλα. Βράζουμε τον κιμά με λίγο νεράκι. Μόλις πιει τα νερά κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει ρίχνουμε τη φρυγανιά και το ρεγκάτο. Ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε τα κανελλόνια (δεν τα τιγκάρουμε για να μην ανοίξουν στο ψήσιμο) και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο πυρέξ. Τέλος τα περιχύνουμε είτε με γάλα* και τυρί είτε με την υπόλοιπη ντομάτα διαλυμένη σε λίγο νερό και τυρί από πάνω (φροντίζουμε τα υγρά ίσα να σκεπάζουν τα κανελλόνια). Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά. 

* Η συνταγή γίνεται και με κρέπες αντί για κανελλόνια.
* Εναλλακτικά μπορούμε αντί για γάλα να χρησιμοποιήσουμε κρέμα γάλακτος γίνεται όμως πολύ λιπαρό το φαγητό