Categories

ΨΩΜΙ ΤΗΣ ΣΤΕΛΛΙΤΣΑΣ





ΥΛΙΚΑ
1 κ. Αλεύρι σκληρό
30 γρ. Μαγιά
15 γρ. Αλάτι
1 αυγό
150 γρ. Γκαζόζα
350 γρ. Χλιαρό νερό

Εκτέλεση
Διαλύω τη μαγιά στο χλιαρό νερό και μετά ρίχνω τα υπόλοιπα υλικά σιγά-σιγά. Χωρίζω τη ζύμη σε δύο μέρη και αφήνω το ζυμάρι να φουσκώσει για 1 ώρα, πλάθουμε απαλά τα ψωμιά τοποθετούμε σε απόσταση σε ταψί αλειμμένο με καλαμποκέλαιο και αφήνουμε να ξαναφουσκώσει για περίπου 15-20 λεπτά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25’ περίπου. Τα βγάζουμε αμέσως ζεστά από το ταψί.