ΥΛΙΚΑ
1 φύλλο σφολιάτα
600 γρ. Κολοκυθάκια τριμμένα
2 αυγά
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη ζουλιέν (σε λεπτά ραβδάκια)
1 κούπα μαϊντανός ψιλοκομμένος
300 γρ. τυρί φέτα
1 κούπα γραβιέρα τριμμένη
200 γρ. κρέμα γάλακτος
λίγο λάδι ή βούτυρο γίδινο
αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λαδώνουμε ελαφρώς την ταρτιέρα και στρώνουμε τη σφολιάτα. Τρυπάμε με πιρούνι σε διάφορα σημεία για να μην φουσκώσει.
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον χοντρό τρίφτη και στίβουμε με τα χέρια να φύγουν τα υγρά.
Σε τηγάνι σωτάρουμε σε μια κουταλιά βούτυρο το κρεμμύδι και την πιπεριά και μετά από 2-3’ ρίχνουμε και σοτάρουμε το τριμμένο κολοκύθι μέχρι να μαραθεί ελαφρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το μαϊντανό, τη φέτα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Στρώνουμε μπόλι τυρί γραβιέρα πάνω από τη σφολιάτα στην ταρτιέρα. Από πάνω ρίχνουμε τη γέμιση.
Χτυπάμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος με τα αυγά και περιχύνουμε την ταρτιέρα. Ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη γραβιέρα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στη θέση 1 στους 180 βαθμούς για 45’ περίπου μέχρι να ροδίσει καλά.