Categories

ΜΥΔΙΑ ΣΑΓΑΝΑΚΙ

ΥΛΙΚΑ
Μύδια μαύρα μακρουλά Θεσσαλονίκης
1 πιπεριά κέρατο πράσινη σε ροδέλες
1 κόκκινη πιπεριά τσίλι
ντομάτα τριμμένη
τυρί φέτα τριμμένη
1 καπάκι ούζο
ρίγανη (αλάτι δεν ρίχνουμε)

Εκτέλεση
Ροδίζουμε τις πιπεριές, ρίχνουμε τη ντομάτα και αφήνουμε να βράσει για 10’. Στο μεταξύ έχουμε αχνίσει τα μύδια σε λίγο νερό και κρατάμε όσα έχουν ανοίξει (όσα δεν άνοιξαν τα πετάμε). Κρατάμε το ζουμί. Καθαρίζουμε τα μύδια και τα ρίχνουμε στη ντομάτα. Ρίχνουμε το ούζο και βράζουμε γι’ ακόμα 3-4 λεπτά. Τέλος ρίχνουμε το τριμμένο τυρί και τη ρίγανη.

* Αν θέλουμε να γίνουν με άσπρη σάλτσα αντί για ντομάτα ρίχνουμε κρασί άσπρο και μουστάρδα που έχουμε διαλύσει σε χυμό λεμονιού.