Categories

ΜΥΔΙΑ ΣΠΕΣΙΑΛ (ΗΛΙΑΣ ΜΑΜΑΛΑΚΗΣ)

ΥΛΙΚΑ
1 κ. Μύδια
4 Πατάτες
4 Ντομάτες
6-7 κολοκυθάκια
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 φλυτζάνα ρύζι γλασέ
½ φλυτζάνα κεφαλοτύρι τριμμένο
1 φλυτζάνα
πιπέρι μαύρο
πιπέρι κόκκινο

Εκτέλεση
Βάζουμε τα μύδια σε τηγάνι που καίει και κρατάμε αυτά που ανοίγουν (τα υπόλοιπα τα πετάμε). Ρίχνουμε 2  ποτήρια νερό και βράζουμε για 5’ τα μύδια. Στη συνέχεια τα καθαρίζουμε (κρατάμε 5-6 με το κέλυφος για γαρνίρισμα, κρατάμε και το ζουμί).
Σε μια πήλινη στρογγυλή γάστρα στρώνουμε σε στρώσεις ως εξής:
1)    Φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο (2 κρεμμυδάκια)
2)    1 ½ πατάτα σε ροδέλες (ωμή)
3)    1 ½ ντομάτα σε ροδέλες
4)    1 στρώση μύδια καθαρισμένα
5)    1 φλυτζάνα γεμάτη ρύζι (όπως είναι ωμό)
6)    πιπέρι μαύρο, πιπέρι κόκκινο και λίγο λάδι
7)    1 ½ πατάτα σε ροδέλες
8)    6-7 κολοκυθάκια σε ροδέλες
9)    μύδια καθαρισμένα
10) κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο (2 κρεμμυδάκια)
11) ντομάτα σε φέτες
12) λάδι (δεύτερη φορά)
13) Τελειώνουμε με ½ φλυτζάνα κεφαλοτύρι τριμμένο και γαρνίρουμε με 5-6 μύδια ακαθάριστα. Ρίχνουμε το ζουμί από τα μύδια (μπόλικο) και ψήνουμε για 1 ώρα στο φούρνο.
* Αλάτι δεν ρίχνουμε καθόλου.