Categories

ΚΟΛΟΚΥΘΟΤΥΡΟΠΙΤΑ





ΥΛΙΚΑ
4-5 κολοκύθια μεγάλα τριμμένα και στυμμένα καλά (ή 1 κ. μικρά κολοκυθάκια)
1 φλυτζάνα κίτρινα τυριά πικάντικα τριμμένα + φέτα
3 αυγά + 1 αυγό για άλειμμα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1-2 πράσα ψιλοκομμένα (μόνο το άσπρο μέρος - προαιρετικά)
1 κ.σ. βούτυρο αγνό + 1 κ.σ. λάδι
2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
1 φλιτζανάκι του καφέ σταρένιο (γλυκό) τραχανά μουλιασμένο σε λίγο νερό
1 κεσέ γιαούρτι πρόβειο
λίγο πιπέρι
φύλλο για πίτα
βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων

Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το πράσο με το βούτυρο και το λάδι και μετά ρίχνουμε το τριμμένο και στυμμένο κολοκύθι και το φέρνουμε βόλτα ώσπου να γίνει ένα σώμα. Αφήνουμε να κρυώσει και το τοποθετούμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε τα αυγά, τον τραχανά στραγγισμένο, το γιαούρτι, τα τυριά, το πιπέρι και τη φρυγανιά και τα ανακατεύουμε.
Στρώνουμε τρία φύλλα λαδωμένα στο ταψί. Ρίχνουμε στη μέση τη γέμιση και από πάνω άλλα τρία φύλλα.
Στο λαδάκι που περισσεύει από το άλειμμα των φύλλων ανακατεύουμε ένα αυγό και περιχύνουμε την πίτα.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.