Categories

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΑΝ ΨΗΤΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ (ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΦΟΥΡΝΟΥ)





Κοτόπουλο σαν ψητό κατσαρόλας

1 κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
χυμός από 1 λεμόνι
1 ποτήρι λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι
ελάχιστο λάδι

Εκτέλεση
Αλευρώνουμε το κοτόπουλο και το τινάζουμε πολύ καλά. Τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο στο λάδι από όλες τις πλευρές να ροδίσει. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Σβήνουμε με το λεμόνι περιμένουμε λίγο και ρίχνουμε το κρασί. Αφήνουμε να βράσει 2-3 λεπτά και τοποθετούμε το κοτόπουλο με τα υγρά σε ταψί. Καλύπτουμε το ταψί πολύ καλά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (180 βαθμούς C) στον αέρα για 1 ½ ώρα.

*

Με τον ίδιο τρόπο κάνουμε για μεγαλύτερη ευκολία και το ψητό κατσαρόλας με μοσχάρι μόνο που ψήνουμε περισσότερη ώρα στο φούρνο (περίπου 2-2 ½ ώρες), ενώ στο τσιγάρισμα προσθέτουμε και σκόρδο.