Categories

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΟΓΚΡΑΤΕΝ


ΥΛΙΚΑ
1 μεγάλο κουνουπίδι ή δύο μικρά
3 αυγά
100 γρ. Βούτυρο
4 κ.σ. γεμάτες Αλεύρι
300 – 400 γρ. γάλα
1 κεσέ γιαούρτι στραγγιστό (ή πρόβειο – θέμα γούστου)
100 γραμ. φέτα τριμμένη ή τυρί κίτρινο (θέμα γούστου)
μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι
προαιρετικά 10 φέτες μπέικον κομμένες σε κομμάτια


ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:
Πλένουμε το καθαρισμένο κουνουπίδι.
Το βράζουμε σε αλατισμένο νερό και το κόβουμε κομμάτια χοντρά.
Βάζουμε το μισό από το βούτυρο στην κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσει.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια, ώσπου να χρυσίσει λίγο.
Ρίχνουμε τότε σιγά-σιγά και το γάλα και ανακατεύουμε έως ότου πήξει η σάλτσα.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
Χτυπάμε καλά τα αυγά και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα και το τριμμένο τυρί. Ρίχνουμε και το γιαούρτι.
Ρίχνουμε μέσα και το κουνουπίδι, ρίχνουμε και αλατοπίπερο και μοσχοκάρυδο.
Ρίχνουμε όλο το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι, το απλώνουμε καλά.
Ισιώνουμε την επιφάνεια και ρίχνουμε εδώ και εκεί το υπόλοιπο βούτυρο σε κομματάκια.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.