Categories

ΣΟΥ (ΕΚΛΑΙΡ) ΑΛΜΥΡΑ





ΥΛΙΚΑ
½ φλυτζάνι νερό
¼ φλυτζάνα βούτυρο
1 πρέζα αλάτι
½ φλυτζάνα αλεύρι σκληρό
2 αυγά

ΓΕΜΙΣΗ ΑΛΜΥΡΗ
Ροκφόρ τριμμένο
Παρμεζάνα τριμμένη
Πιπέρι
Κρέμα γάλακτος χτυπημένη άγλυκη

Εκτέλεση
Βράζουμε το νερό και το βούτυρο μαζί με το αλάτι. Ρίχνουμε το αλεύρι μονομιάς ανακατεύοντας γρήγορα με ξύλινη κουτάλα έως ότου σχηματιστεί μια μπάλα και έχει ξεκολλήσει από τα τοιχώματα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σπάζουμε ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας δυνατά έως ότου γίνει μια μαλακή ζύμη. Βάζουμε τη ζύμη σε κορνέ και σχηματίζουμε μέσα σε βουτυρωμένο ταψί μικρά μπολάκια (σχήματος μικρού καρυδιού).
Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.

(Γεμίζουμε αναλόγως αλμυρή ή γλυκειά γέμιση)