Categories

ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ





ΥΛΙΚΑ
Για πέντε άτομα:

• 1 πακέτο φύλλο για κουρού
• 10 φέτες ζαμπόν
• 5 φέτες μπέικον
• 250 γρ. μανιτάρια
• 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 κουτί κρέμα γάλακτος
• 3 πιπεριές ψιλοκομμένες
• ½ κιλό τυρί γκούντα τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνετε λίγο λαδάκι στην κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι με το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτετε τα μανιτάρια και τις πιπεριές και τα σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν. Λαδώνετε ένα πυρέξ και στρώνετε το ένα φύλλο της ζύμης, ενώ πάνω ρίχνετε τη μισή ποσότητα του τριμμένου τυριού. Προσθέτετε τη γέμιση, πάνω ρίχνετε την υπόλοιπη ποσότητα του τυριού και  περιχύνετε τα υλικά με την κρέμα γάλακτος. Κλείνετε τη γέμιση με το  άλλο φύλλο κουρού και χαράζετε την πίτα σε κομμάτια. Την ψήνετε για περίπου 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.