Categories

ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ





Υλικά
1/2 κιλό μοσχάρι
1 κούπα κρασί
1 κουταλιά πολτός ντομάτας
Χυμός από 1 λεμόνι
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 κεφάλι σκόρδο
1 ξυλάκι κανέλλας
1 κούπα χονδροκομμένα καρύδια

Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το μοσχάρι με λίγο λάδι μέχρι να ροδοκοκκινήσει. Το σβήνουμε με κρασί αφού μαλακώσει λίγο και, στη συνέχεια, ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και προσθέτουμε το σκόρδο, τον πολτό τομάτας, το χυμό λεμονιού και το ξυλάκι κανέλλας. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει έως ότου το κρέας μαγειρευτεί και, πριν σβήσουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα καρύδια και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μία τελευταία βράση. (Προσοχή: Ρίχνουμε πάντα τα καρύδια στο τέλος γιατί μαυρίζουν.)
Σερβίρουμε με μακαρόνι χοντρό ως εξής: Πασπαλίζουμε στο πιάτο καρύδι χοντροκομμένο, από πάνω τοποθετούμε τα βρασμένα μακαρόνια. Πασπαλίζουμε παρμεζάνα και γαρνίρουμε με το κρέας και τη σάλτσα.