Categories

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ





ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ
3/4 φλιτζανιού σιμιγδάλι
3 φλιτζάνια γάλα ή νερό 
3 αυγά 
αλάτι (μόνο αν το τυρί δεν είναι αλμυρό)

ΓΕΜΙΣΗ
400 γρ. φέτα

1 δόση σπιτική σφολιάτα
1 γεμάτη κουταλιά βούτυρο λιωμενο  ή μαργαρίνη για το ψήσιμο 

Εκτέλεση
Φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ: Σε κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα, το σιμιγδάλι και το αλάτι και ανακατεύουμε συνεχώς. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει αποσύρουμε απο τη φωτιά. 
Μόλις κρυώσει εντελώς ρίχνουμε το τυρί τριμμένο και τα αυγά χτυπημένα και ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε το ταψί. Στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας, βάζουμε τη γέμιση και από πάνω το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Γυρνάμε το περίσσευμα ζύμης προς τα μέσα και τσιμπάμε το ζυμάρι γύρω-γύρω για να κολλήσει.
Βουτυρώνουμε από πάνω με λιωμένο λούρπακ ή μαργαρίνη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στη μεσαία θέση στον αέρα στους 220 βαθμούς αρχικά για 20'. Στη συνέχεια κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180 και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά (ή μέχρι να ροδοψηθεί η επιφάνεια και να έχει ξεκολλήσει η πίτα από τα τοιχώματα του ταψιού).