Categories

ΧΟΙΡΙΝΟ ΠΡΑΣΟΣΕΛΙΝΟ



ΥΛΙΚΑ
1 ½ κ. Χοιρινό από μπούτι σε μερίδες μικρές
2 ½ κ. Πράσα (χωρίς τα φύλλα σε κομματάκια μήκους 3 cm)
1 σελινόριζα σε μικρά κυβάκια
1 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο (τα φύλλα)
1 κ.σ. γεμάτη φυτίνη
1 κρασοπότηρο νερό
αλάτι – πιπέρι
αυγολέμονο (2 αυγά, 1 ζουμερό λεμόνι)

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε καλά μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Βάζουμε το κρέας και το φέρνουμε βόλτα να φύγουν τα υγρά. Μόλις ο πάτος πιάσει κρούστα ρίχνουμε τη φυτίνη και τσιγαρίζουμε το κρέας. Ρίχνουμε το νερό και αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις. Στο μεταξύ έχουμε πλύνει και κόψει τα πράσα και το σέλινο.
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και από πάνω τοποθετούμε το πρασοσέλινο. Ρίχνουμε ακόμη λίγο αλάτι από πάνω και σκεπάζουμε την κατσαρόλα (νερό δεν συμπληρώνουμε, αφήνουν τα πράσα – μόνο αν χρειαστεί προς το τέλος). Μόλις μαλακώσουν τα πράσα (περίπου σε 10’) χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε στο σιγανό περίπου 1 ½ ώρα.
Τέλος περιχύνουμε με αυγολέμονο.