ΥΛΙΚΑ
- 1 πακέτο πτι μπερ
- 15 κοφτές κ.σ. άνθος αραβοσίτου βανίλια
- 10 κοφτές κ.σ. ζάχαρη
- 1,5 λίτρο φρέσκο γάλα πλήρες
- 1 κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 300 ml κρεμα γαλακτος
- 2 κ.σ. άχνη
- Μερέντα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Γεμίζουμε ένα φλιτζάνι γάλα και το υπόλοιπο το βάζουμε σε μία κατσαρόλα με τη ζαχαρη να ζεσταθεί, σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
- Ρίχνουμε στην κούπα με το γάλα το άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί.
- Μόλις το γάλα ζεσταθεί καλά το αφαιρούμε από την εστία και προσθέτουμε το μείγμα με το άνθος αραβοσίτου.
- Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε πάλι την κατσαρόλα στην εστία και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει.
- Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια και την βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ. Προσθέτουμε τη μισή κρέμα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να γίνει η κρέμα σοκολατας ομοιόμορφη και λεία.
- Σε ένα παραλληλογραμμο πυρέξ στρώνουμε μπισκότα πτι μπερ και από πάνω, σιγά σιγά και με προσοχή, ρίχνουμε τη ζεστή κρέμα σοκολάτας.
- Τοποθετούμε προσεκτικά άλλη μια στρώση μπισκότα και από πάνω ρίχνουμε προσεκτικά τη ζεστή κρέμα βανίλιας.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη να γίνει σαντιγί και τη στρώνουμε πάνω από το γλυκό.
- Χτυπάμε στο μουλτι 6-7 πτι μπερ να γινουν σκόνη και πασπαλίζουμε πάνω στο γλυκό.
- Μόλις το μπισκοτογλυκό έρθει σε θερμοκρασία δωματίου το τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει.
- Προαιρετικά περιχύνουμε ελαφρώς αραιωμένη με λίγο γάλα μερέντα.