Categories

Χοιρινό μπουγιουρντί στη γάστρα



ΥΛΙΚΑ
2 κ. χοιρινή σπάλα ανοιγμένη σε φέτα
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές ροδέλες
1 πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε λεπτές ροδέλες
1 πράσινη πιπεριά κέρατο κομμένη σε λεπτές ροδέλες
1 πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε λεπτές ροδέλες
2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
200 γρ. τυρί φέτα σκληρή πικάντικη (βαρελίσια)
1 κ.σ γεμάτη μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, φασκόμηλο
3-4 σκελίδες σκόρδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε το κρέας και το αλατοπιπερώνουμε καλά απ’ όλες τις μεριές.  Το αλείφουμε με τη μισή μουστάρδα, πασπαλίζουμε ρίγανη και φασκόμηλο ψιλοκομμένο και στρώνουμε στο μισό κομμάτι τις πιπεριές, τις ντομάτες και το τυρί σε ράβδους. Τυλίγουμε 1 στροφή το κρέας, ρίχνουμε τα σκόρδα σε τέσσερα σημεία και συνεχίζουμε το τύλιγμα. Δένουμε με σπάγγο. Αλείφουμε με την υπόλοιπη μουστάρδα.
Τοποθετούμε σε γάστρα χωρίς υγρά (αφήνει το κρέας όταν ψήνεται) και ψήνουμε στο φούρνο στους 160 βαθμούς για περίπου 2 ½ ώρες.