Categories

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ

Η συνταγή είναι της αδερφής μου
από την Καβάλα


ΥΛΙΚΑ ένα μεσαίο παραλληλόγραμμο πυρέξ

Για την κρέμα
1 κουτί 300 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
1 κρέμα γάλακτος φυτική (πράσινη με χωνί) 500 ml
4 κρόκοι αυγών
4 κ.σ. κοφτές ζάχαρη

Για το σιρόπι
2 μεγάλα ποτήρια νερό 
6 κ.σ. κοφτές ζάχαρη 
2 κ.σ. κοφτές κακάο
1 κ.σ. κοφτή σκόνη νέσκαφε *

2 κουτιά σαβαγιάρ
κακάο για το πασπάλισμα

Εκτέλεση
Χτυπώ 4 κ.σ. κοφτές ζάχαρη με τη Φιλαδέλφεια καλά. Ρίχνω τους κρόκους και χτυπώ. Ρίχνω λίγο-λίγο την κρέμα γάλακτος χτυπώντας συνεχώς μέχρι να γίνει κρέμα σφιχτή. Τη βάζω για 1 ώρα στο ψυγείο.
Βράζω (για 2 λεπτά) 2 ποτήρια νερό με 2 κ.σ. κοφτές κακάο, 1 κ.σ. κοφτή Νεσκαφέ και 6 κ.σ. κοφτές ζάχαρη. Βρέχω τα σαβαγιάρ και στρώνω τα μισά σε ένα πυρέξ. Στρώνω τη μισή κρέμα και από πάνω πάλι σαβαγιάρ βρεγμένα και πάλι κρέμα.
Πασπαλίζω με κακάο.

*Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το νέσκαφε στο σιρόπι με 1 κουταλιά σούπας κακάο.