Η συνταγή είναι της αδερφής μου
από την Καβάλα
από την Καβάλα
ΥΛΙΚΑ ένα μεσαίο παραλληλόγραμμο πυρέξ
Για την κρέμα
1 κουτί 300 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
1 κουτί 300 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
1 κρέμα γάλακτος φυτική (πράσινη με χωνί) 500 ml
4 κρόκοι αυγών
4 κ.σ. κοφτές ζάχαρη
Για το σιρόπι
4 κ.σ. κοφτές ζάχαρη
Για το σιρόπι
2 μεγάλα ποτήρια νερό
6 κ.σ. κοφτές ζάχαρη
2 κ.σ. κοφτές κακάο
1 κ.σ. κοφτή σκόνη νέσκαφε *
2 κουτιά σαβαγιάρ
κακάο για το πασπάλισμα
κακάο για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Χτυπώ 4 κ.σ. κοφτές ζάχαρη με τη Φιλαδέλφεια καλά. Ρίχνω τους κρόκους και χτυπώ. Ρίχνω λίγο-λίγο την κρέμα γάλακτος χτυπώντας συνεχώς μέχρι να γίνει κρέμα σφιχτή. Τη βάζω για 1 ώρα στο ψυγείο.
Βράζω (για 2 λεπτά) 2 ποτήρια νερό με 2 κ.σ. κοφτές κακάο, 1 κ.σ. κοφτή Νεσκαφέ και 6 κ.σ. κοφτές ζάχαρη. Βρέχω τα σαβαγιάρ και στρώνω τα μισά σε ένα πυρέξ. Στρώνω τη μισή κρέμα και από πάνω πάλι σαβαγιάρ βρεγμένα και πάλι κρέμα.
Πασπαλίζω με κακάο.
*Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το νέσκαφε στο σιρόπι με 1 κουταλιά σούπας κακάο.
*Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το νέσκαφε στο σιρόπι με 1 κουταλιά σούπας κακάο.