Categories

Τιραμισού της Κατερίνας

Η συνταγή είναι της αδερφής μου
από την Καβάλα


ΥΛΙΚΑ ένα μικρό παραλληλόγραμμο πυρέξ
2 κουτιά σαβαγιάρ
1 κουτί 300 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια ή μασκαρπόνε
1 κρέμα γάλακτος φυτική (πράσινη με χωνί) 500 ml
4 κρόκοι αυγών
10 κ.σ. κοφτές ζάχαρη
2 κ.σ. κοφτές κακάο
1 κ.σ. κοφτή σκόνη νέσκαφε
κακάο για το πασπάλισμα

Εκτέλεση
Χτυπώ τη ζάχαρη με τη Φιλαδέλφεια καλά. Ρίχνω τους κρόκους και χτυπώ. Ρίχνω λίγο-λίγο την κρέμα γάλακτος χτυπώντας συνεχώς μέχρι να γίνει κρέμα σφιχτή. Τη βάζω για 1 ώρα στο ψυγείο να σφίξει.
Βράζω (για 2 λεπτά) 2 ποτήρια νερό με 2 κ.σ. κοφτές κακάο, 1 κ.σ. κοφτή Νεσκαφέ και 6 κ.σ. γεμάτες ζάχαρη. Βρέχω τα σαβαγιάρ και στρώνω τα μισά σε ένα πυρέξ. Στρώνω τη μισή κρέμα και από πάνω πάλι σαβαγιάρ βρεγμένα και πάλι κρέμα.
Πασπαλίζω με κακάο.