Categories

Σουφλέ αμαρτωλό


Το είχα δει στον πρωινό καφέ πολύ παλιά, 
επί Ρούλας αν θυμάμαι καλά, να το φτιάχνει 
η Μιμή Ντενίση... Απλό και αλάνθαστο, 
σίγουρη επιτυχία, άπειρες θερμίδες...
Υλικά
1 μεγάλο ψωμί για τόστ χωρίς κόρα (αλλιώς θα την αφαιρέσετε με μαχαίρι)
1 βιτάμ (θα χρησιμοποιήσουμε λιγότερο από το μισό)
900 γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα για σουφλέ (γκούντα, ένταμ, γραβιέρα κ.λ.π.)
20 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες και ελαφρά σωταρισμένες
1 λίτρο γάλα
6-10 αυγά

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα χέρια μας ή φοράμε το γαντάκι μας και αλείφουμε βούτυρο ένα μεγάλο ορθογώνιο πυρέξ (πάτος και πλαϊνά).Παίρνουμε 1-1 τις φέτες ψωμί και τις αλείφουμε κι αυτές με βουτυράκι (αν χρησιμοποιήσουμε τα δαχτυλάκια μας είναι πιο εύκολο και γρήγορο από το μαχαίρι, ίσα να πάρει η κάθε φέτα, μην την αλείψετε επισταμένα) και κάνουμε 1 στρώση στο πυρέξ.Απλώνουμε τα μισά τυράκια μας και από πάνω το μπέικον.Επαναλαμβάνουμε (1 στρώση ψωμί, τα υπόλοιπα τυριά).Χτυπάμε τα αυγά ελαφρά και προσθέτουμε και το γάλα.Περιχύνουμε και αφήνουμε 15 με 30 λεπτά (ή και καθόλου).Ψήνουμε στους 180 για 1 ώρα.Σερβίρουμε άμεσα.Όταν βγαίνει από το φούρνο είναι φουσκωτό, μετά πέφτει. Κόβεται πιο εύκολα όταν έχει καθίσει λίγο.Το φτιάχνουμε μόνο όταν έχουμε μεγάλη παρέα για να πάρει ο καθένας ένα κομμάτι και μόνο (αν μπορέσει)! Συνήθως τα τυριά τα έχουν τα Σ/Μ έτοιμα τριμμένα, αλλιώς πάρτε 3 είδη από 300 γρ. π.χ. γκούντα-ένταμ-γραβιέρα.