Categories

Κέικ ανανά






Υλικά για μία μακρόστερνη φόρμα

200 γρ. Ψιλοκομμένο ανανά από κονσέρβα
125 γρ. Βούτυρο μαλακωμένο
125 γρ. Ζάχαρη
2 αυγά
155 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 κ.σ. κορν φλάουρ
1 κ.γ. μπέικιν πάουτερ
άχνη για διακόσμηση

Εκτέλεση

Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο. Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε καλά να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε αλεύρι, κορν φλάουρ, μπέικιν και ανακατεύουμε. Τέλος ρίχνουμε τον ανανά (στραγγισμένο) και ανακατεύουμε με το χέρι. Τοποθετούμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.

Γαρνίρουμε με κομματάκια ανανά και σιρόπι-κρέμα ανανά που φτιάχνουμε με το χυμό της κονσέρβας ανανά και δένουμε με κορν φλάουρ (σε 1 φλιτζάνα χυμό διαλύουμε. 1 κουταλάκι του γλυκού  κορν φλάουρ).