Categories

Σαλάτα του πάθους



Το όνομα της το πήρε από το έντονο κόκκινο χρώμα που κυριαρχεί. Είναι μια σαλάτα κατάλληλη για ένα μπουφέ , αλλά και για το καθημερινό μας τραπέζι.
Συνοδεύει τέλεια κρέας αλλά επειδή έχει τη μαγιονέζα είναι τέλειο συνοδευτικό και για ψάρι.

Υλικά
Τα υλικά μας είναι για μια μεγάλη σαλατιέρα.
4 παντζάρια τριμμένα στο χοντρό μέρος του τρίφτη
1 κούπα τριμμένα καρότα
1 κούπα μαρούλι ψιλοκομμένο
1 κούπα λάχανο ψιλοκομμένο
3 πράσινα σκληρά μήλα τριμμένα στο τρίφτη
4-5 ραπανάκια κομμένα σε φέτες
1 βαζάκι μαγιονέζα
1 κεσεδάκι γιαούρτι
3-4 κουταλιές ξίδι
3κουταλιές λάδι

Εκτέλεση
Τρίβουμε τα παντζάρια και τα περιχύνουμε με το ξίδι. Τα αφήνουμε για 3-4 ώρες να ψηθούν από το ξίδι και να μαλακώσουν .
Κατόπιν τα στραγγίζουμε καλά και τα βάζουμε στη σαλατιέρα μας.
Προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά μας εκτός της μαγιονέζας και του γιαουρτιού.
Τα ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Σερβίρουμε σκεπάζοντας τη σαλάτα με το μίγμα του γιαουρτιού και της μαγιονέζας.